2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hilised sünnitajad tõstavad keisrilõikuste arvu

Inglismaal läbi viidud teadusliku uurimistöö andmetel on keisrilõikuste arvu kasv seotud hilise sünnituse ja emaka bioloogilise vananemisega, märkis ScienceDaily.com.

Viimase 30 aasta jooksul on keisrilõikuste arv dramaatiliselt kasvanud. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni WHO andmetel oli keisrilõikuste arv tõusnud Inglismaal aastaks 2004 20%, Kanadas aastaks 2001 20,5% ja USA-s aastaks 2005 30,2%. Need näitajad on tublisti kõrgemad WHO poolt aktsepteeritud maksimumist, mis on 10-15 %.

Inglismaa Cambridge ülikooli professori Gordon Smithi juhtimisel analüüsiti kaheosalises uuringus Šotimaa naiste andmebaasi alusel aastatest 1980-2005, seoseid ema vanuse ja sünnituse tulemuste kohta. Eriti pöörati tähelepanu keisrilõikuste arvu suurenemisele sõltuvalt ema vanuse suurenemisega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099