Autor: Katre Pilvinski • 3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna esimene hambaravimikroskoop viib juureravi Eestis uuele tasemele

Hambaravi esinduskliinik Kliinik 32 võttis kasutusele uue spetsiaalse hambaravimikroskoobi, mis võimaldab juureravis lahendada ka keerulisemaid juhtumeid, teatas kliinik.

Mikroskoobi hind on üle 300 000 krooni, tegemist on ainsa juureravimikroskoobiga Tallinnas. Kliinik 32 peaarsti dr Lauri Vahtra sõnul aitab spetsiaalne mikroskoop teostada juureravi senisest veelgi täpsemalt. „Mikroskoop suurendab kuni 20 korda ning võimaldab täpsemalt näha juurekanaleid ja avastada kitsaid lisakanaleid. Selle abil on võimalik ravida ka juurekanaleid, mida varem peeti läbimatuteks. Mikroskoobiga võib avastada ka hamba mõrasid ja murde, mis ainult silmaga vaadeldes võivad märkamata jääda, ning neid tõhusamalt ravida,“ rääkis dr. Vahtra.

Juuni lõpus Kliinik 32 saabunud hambaravimikroskoop on Eestis kuues eksemplar, neist neli kuuluvad riigistruktuuridele ning üks asub Tartu erakliinikus. Tallinnas on mikroskoobiga juureravi kättesaadav vaid Kliinik 32-s.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099