Tallinna esimene hambaravimikroskoop viib juureravi Eestis uuele tasemele

Hambaravi esinduskliinik Kliinik 32 võttis
kasutusele uue spetsiaalse hambaravimikroskoobi, mis võimaldab juureravis
lahendada ka keerulisemaid juhtumeid, teatas kliinik.

Mikroskoobi hind on üle 300 000 krooni, tegemist on ainsa juureravimikroskoobiga Tallinnas. Kliinik 32 peaarsti dr Lauri Vahtra sõnul aitab spetsiaalne mikroskoop teostada juureravi senisest veelgi täpsemalt. „Mikroskoop suurendab kuni 20 korda ning võimaldab täpsemalt näha juurekanaleid ja avastada kitsaid lisakanaleid. Selle abil on võimalik ravida ka juurekanaleid, mida varem peeti läbimatuteks. Mikroskoobiga võib avastada ka hamba mõrasid ja murde, mis ainult silmaga vaadeldes võivad märkamata jääda, ning neid tõhusamalt ravida,“ rääkis dr. Vahtra.

Juuni lõpus Kliinik 32 saabunud hambaravimikroskoop on Eestis kuues eksemplar, neist neli kuuluvad riigistruktuuridele ning üks asub Tartu erakliinikus. Tallinnas on mikroskoobiga juureravi kättesaadav vaid Kliinik 32-s.

Mikroskoobi on valmistanud maailma juhtiv optika- ja kõrgtehnoloogiatootja Carl Zeiss. Mikroskoop on OPMI pico 5-astmelise suurenduste vahetajaga ning koos MORA-Interface’iga, lisavarustusse kuuluvad muuhulgas xenon-valgus ja Canon EOS 400D fotoaparaat.

Juureravi tuleb teostada hambanärvi või juuretipu põletiku korral. Hambanärvipõletik tekib enamasti hambakaariese ravimata jätmisel – väikesest hambaaugust saab sügav auk, mille kaudu jõuavad põletikku põhjustavad mikroobid hambanärvini. Kui hambanärvipõletiku ajal jääb hammas ravimata, siis hambanärv kärbub, mikroobid jõuavad läbi hambajuure tipuava hammast ümbritsevasse luukoesse ning tekib hamba juuretipupõletik. Mõlemad põletikutüübid võivad kulgeda ägedalt (tugeva valuga) või krooniliselt (hammas eriti tunda ei annagi), mistõttu on oluline käia regulaarses kontrollis.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.