Autor: Katre Pilvinski • 4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon nõuab, et Eesti tunnustaks välismaiseid retsepte

Eesti apteekrid ei taha võtta vastutust teiste euroliidu maade retseptide legaalsuse eest.

Euroopa Komisjon nõuab, et Eestis hakataks tunnustama ka neid ravimiretsepte, mille on välja kirjutanud mõne teise liikmesriigi arst. Praegu tunnustatakse vaid nende arstide retsepte, kellel on Eestis praktiseerimise luba, kirjutas epl.ee.

Kuna komisjon arvab, et välismaiseid retsepte tunnustamata piirab Eesti patsientide õigusi, on komisjon otsustanud algatada Eesti vastu rikkumismenetlust teenuste vaba liikumise tõkestamise pärast. Kui kahe kuu jooksul ei saada rahuldavat vastust, võib komisjon anda asja Euroopa Kohtusse.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708