8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beebi naeratus aitab emal toota heaoluhormooni

Beebi naeratus mitte ainult ei rõõmusta ema südant, vaid mõjub ema ajus olevale tundlikkuskeskusele, kirjeldavad ScienceDaily.com andmetel USA Baylori meditsiinikolledži teadlased oma uuringut ajakirjale Pediatrics.

Leid aitab teadlastel veelgi paremini mõista ema ja lapse vahelise sideme toimemehhanisme, mainis USA Texase lastehaigla pediaatriaprofessor Lane Strathearn.

"Side ema ja lapse vahel on eriti kriitilises faasis lapse arengu ajal. Kui mis tahes põhjustel, kas kehalise vägivalla või hüljatuse pärast, ei suju suhe ema ja lapse vahel normaalselt, see kahjustab lapse normaalset arengut,“ selgitas Strathearn.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708