8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlased on avastanud neeruvähki surmava molekuli

USA Stanfordi meditsiinikooli teadlased on leidnud neeruvähki hävitava uue molekuli, teatab ScienceDaily.com.

Neeruvähi patsientidel on üldiselt vaid üks valikuvõimalus - neeru eemaldamine. "Nüüd on olemas võimalus võidelda selle raskesti ravitava haigusega. Ideaalne oleks luua sellest molekulist lähtuv ravim, mis aitab võidelda eluohtliku haigusega ja jätta neer puutumata,“ kirjeldas oma uuringut Stanfordi ülikooli meditsiiniprofessor radiatsioonionkoloogia ja radiatsioonibioloogia juhataja Amato Giaccia, kelle avastus avaldati ajalkirjas Cancer Cell.

Giaccia sõnutsi keskendus tema laboratoorium neeruraku kartsinoomile ehk neeruvähile, sest siiani puudub ravivõimalus peale neeru eemaldamise. Kemoteraapia ei anna neeruraku kartsinoomi raviks soovitavaid tulemusi, seega on patsiendid pidanud haigusele alla jääma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099