9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ellamaa: miks pean ravima joodikuid ja suitsetajaid?

Põhja-Eesti regionaalhaigla neurokirurg ja juhatuse liige ning tervishoiuameti ravikvaliteedi komisjoni liige Andres Ellamaa ütles Eesti Päevalehele, et raske on ravida inimesi, kes ise oma tervisest ei hooli.

„Kas mul on õigus teha valikuid: ravin seda haisvat räpast joodikut teises järjekorras ja enne ravin seda korralikku meest, kes on tööpostilt tulnud? Kas ma pean kedagi aitama, kui tean, et selle inimese abistamine toob kaasa kellegi teise haiguse? Näiteks ravin epilepsiahaiget, kes trügib kogu aeg autorooli ja sõidab teisi surnuks,“ tõstatas Ellamaa küsimuse.

Tema sõnul arsti töös palju raskeid olukordi. Näiteks võib Ellamaa hinnangul olla vale eeldada, et enesetapja käitus ebaadekvaatselt ja teda tuleb palehigis ravida. Samuti ei ole tema arvates mõtet ravida väga raskelt haigeid, kes ei suuda ka haiglas olles suitsetamata olla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708