Ellamaa: miks pean ravima joodikuid ja suitsetajaid?

Põhja-Eesti regionaalhaigla neurokirurg ja
juhatuse liige ning tervishoiuameti ravikvaliteedi komisjoni liige Andres
Ellamaa ütles Eesti Päevalehele, et raske on ravida inimesi, kes ise oma
tervisest ei hooli.

„Kas mul on õigus teha valikuid: ravin seda haisvat räpast joodikut teises järjekorras ja enne ravin seda korralikku meest, kes on tööpostilt tulnud? Kas ma pean kedagi aitama, kui tean, et selle inimese abistamine toob kaasa kellegi teise haiguse? Näiteks ravin epilepsiahaiget, kes trügib kogu aeg autorooli ja sõidab teisi surnuks,“ tõstatas Ellamaa küsimuse.

Tema sõnul arsti töös palju raskeid olukordi. Näiteks võib Ellamaa hinnangul olla vale eeldada, et enesetapja käitus ebaadekvaatselt ja teda tuleb palehigis ravida. Samuti ei ole tema arvates mõtet ravida väga raskelt haigeid, kes ei suuda ka haiglas olles suitsetamata olla.

„Ühiskonna taluvusel peavad olema piirid. Mul on praegu ühes palatis matemaatikaprofessor ja tema kõrval ärajoonud töömees. Selleks et ma professori haiglasse saaksin, olin tõsises mures – ei ole kohti. Joodik tuuakse tänavalt otseteed pidi, kiirabiga kohale,“ kurtis doktor, kelle sõnul on PERHis alates 2000. aastast ärajoodud maksadega patsientide arv kuus korda suurenenud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.