10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteegikett püüab Rootsis uuesti klamüüdiateste müüa

Apteegikett Apoteket püüab Rootsis uuesti müüa klamüüdiateste. Möödunud korral pidi kett testi pärast paarikuust perioodi müügilt ära korjama.

Testi, mida nüüd müüma hakatakse, saab teha kodus ja seejärel tuleb see saata laboratooriumisse analüüsimisele. Nakatunud saavad sellest viie päeva jooksul teada ja kutsutakse arsti vastuvõtule, kirjutas dagensmedicin.se. Vastus saadetakse ühtlasi ka kohalikule nakkushaiguste leviku piiramise ametile.

„Meie proovivõtmispakk on ennekõike mõeldud neile, kes muidu kontrollis ei käi. Teame, et on inimesi, kes erinevatel põhjustel arsti juurde minemist väldivad. See on tavaline noorte täiskasvanute puhul, kes on liiga vanad, et minna noortekabinetti, kuid kellel ei ole veel ka tervishoiusüsteemis ka kindlat kontaktisikut,“ ütles Apoteketi eneseravispetsialist Katarina Liljedahl.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099