10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas depressiooni tekitab akne või selle ravim?

Rootsi teadlased asuvad uurima, kumb tekitab depressiooni: kas akne ise või selle raviks kasutatav ravim.

Mälarsjukhuseti peakliinikus hakatakse uurima ravimi Roaccutan kõrvalmõjusid. Sealsetest patsientidest palutakse uuringus osaleda ca 150-l. Uurimuse eesmärk on selgitada välja, kas enesetappude ja depressiooni riski suurendab ravi või paneb patsiente end halvasti tundma akne ise, kirjutas dagensmedicin.se.

Roaccutan on rohke A-vitamiini sisaldusega akneravim, mille üle on peetud rohkelt debatte. Nende tulemusena on juba praegu alustatav uuring kahtluse alla pandud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099