Autor: Ketlin Beljaev • 17. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrei Sõritsa: Me võime ka täna 100-aastase rasestada

„Ma ei tea, kas see kõik on 30 aastaga võimalik,“ ütles Eestis esimesena kunstliku viljastamisega alustanud naistearst Andrei Sõritsa Novaatorile ajakirjas Nature ilmunud ennustuste kohta, kuidas tulevikus on võimalik lapsi saada.

Erahaiglat Elite juhtiva Sõritsa sõnul on osa ennustusi tehtud väga pika perspektiiviga, samas on osa asju ka täna teoreetiliselt võimalikud.

„Me võime praegu ka doonorrakkude abil viljastada saja-aastase või kümneaastase. Küsimus on selles, kas maailm seda tahab. Tehnoloogia on üks, seadused, eetika ja regulatsioonid on teine asi,“ ütles ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099