Infrapunakiiver dementsuse raviks

Ägeda dementsusvormi all kannatav 57
aastane meespatsient taastus tänu infrapunakiivri teraapiale kolme nädalaga,
teatab Dailymail.uk.

Infrapuna kiivri leiutaja, Inglismaa Durhami maakonna üldarst ja meditsiiniteaduste kompanii juhataja Gordon Dougal arvab, et infrapunakiiver võib aidata tuhandeid dementsuse patsiente. Käimas on küll alles esimesed katsetused ning liiga vara on lubada taastumis võimalikkust kõikidele dementsust ja alzheimeri tõbe põdevatele patsientidele.
Koostöös Sunderlandi ülikooliga töötati välja infrapuna kiirgusel toimiv kiiver, mis stimuleerib ajurakkude kasvu, parandab ajutegevuse funktsioone, vähendades seega dementsuse sümptomeid. Esimesed kliinilised katsed on olnud paljutõotavad.
Kui varem oli 57 aastasel meespatsiendil raskusi igapäevase tegevusega toime tulemisel ja isegi lausete moodustamisel, telefonivestlusest rääkimata, siis pärast infrapuna ravi suudab patsient vestluses osaleda, poes käia ja restoranis endale toitu tellida.
Patsiendi perekonnaliikmete kinnitusel paranes kümne päeva jooksul mehe kõnevõime ja ta saab kõrvalise abita hakkama igapäevaste toimetustega.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.