Autor: Ketlin Beljaev • 17. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soodusravimeid jääb iga aastaga vähemaks

Sotsiaalministeeriumi tellitud soodusravimite hindade analüüsist selgub, et kolme viimase aasta jooksul on soodusravimite hulk vähenenud 40 protsenti.

Kui 2004. aastal oli Eestis võimalik saada soodusretseptiga 2972 nimetust arstirohtu, siis 2007. aastaks oli see näitaja kahanenud 1809 peale, kirjutab Eesti Ekspress. Analüüsist selgub, et arvu vähenemine ei ole ühekordne kukkumine, vaid nimekirjast on välja kriipsutatud üle 400 preparaadi aastas.

"Ravimitootjaid teeb see kurvaks, kuna inimestel pole juurdepääsu teatud ravimitele, ja seda laias diapasoonis. Aga inimesel peaks olema võimalus valida," kommenteerib analüüsi Ravimitootjate Liidu tegevdirektor Helve Remmel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099