Autor: Ketlin Beljaev • 18. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervise arengukava otsib kõrge eluea saladust

Selleks et terved eakad inimesed tulevikus vaid erandiks ei jääks, kinnitas valitsus eile rahvastiku tervise arengukava. Kui see ka ellu viia suudetakse, peaks meid ja meie järeltulijaid ootama pikk ja tervisest pakatav vanaduspõli.

Kava järgi peaks eesti meeste eluiga 2020. aastal olema keskmiselt 75 ja naistel 84 aastat. Praegu on tervena elanud eesti mehe keskmine eluiga 60 ja naise oma 65 eluaastat. Kuidas see ime juhtuma peaks? Kui me ise selleks midagi ei tee, siis ei juhtugi, kirjutas Postimees.

«Doktor Ain-Ilmar Kaasik ütles, et kui tänasest päevast alates ei satuks mitte ükski mees mitte ühtegi õnnetusse, võiksime aastaga pikendada Eesti meeste eluiga kuue aasta võrra,» ütles sotsiaalminister Maret Maripuu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099