21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

D vitamiini puudulikkus teeb luud hapraks

Liigmuretsemine nahavähi pärast ja päikese kiirguse vältimine võib mõjuda luustikule kinnitab Suurbritannia rahvusliku osteoporoosi ühingu uurimus.

Vähemalt 15 kuni 20 minutit päikese käes viibimist päevas katab ära organismi D vitamiini vajaduse, kinnitab Suurbritannia osteoporoosi ühing. On see siis värskes õhus einestamine, aias töötamine või pesu kuivama riputamine.

Uuringu järgi ligi 2600 küsitletutest avaldasid arvamust, et ohutut päikesekiirgust pole üldse olemas ja kolmveerand küsitletutest olid kindlad, et päikesekaitsevahendit tuleks kasutada alati enne päikese kätte minemist.D vitamiin aitab kaasa luustiku tugevusele. D vitamiini puudulikkus võib tekitada luude hõrenemist ja osteoporoosi riski.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708