22. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avastati kõhugripi viirusnakkuse indikaator

USA Washingtoni meditsiiniülikooli teadlased avastasid proteiini MDA -5, märgib ScienceDaily.com.

Proteiin MDA-5 vastutab organismi vastupanu tagamise eest kõhuviiruste korral. Kõhugripil pole mitte midagi ühist gripiga, sest gripp mõjub ainult hingamisteedele.

Teaduslikult tuntakse kõhugrippi noroviiruse nime all. Kõhugripp puhkeb tavaliselt kinnistes kohtades, kus elab koos palju inimesi: vanadekodud, sõjaväebaasid, kruiisilaevad. Antibiootikumid ei aita , sest need võitlevad bakteri mitte viirusinfektsiooni vastu. Uuringu autor Stephen McCartney avastas, et MDA -5 puudulikud rakud ei olnud võimelised tagama viirusinfektsiooni korral vajalikku immuunsust. Inimestel esineb mitmeid erinevaid MDA -5 geene, mis muudavad nad kõhuviirustele vastuvõtlikumaks. MDA 5 proteiinitüübi avastamine aitab teadlastel luua paremad ravimid kõhuviiruste vastu võitlemiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099