24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gripisümptomite korral ei tohiks välistada HIV viirusnakkust

HIV viirusnakkuse levimine on osalt tingitud haiguse varajaste sümptomite ignoreerimisest, teatab BBC.

Suurbritannia rahvusliku AIDS´i fondi andmetel sarnanevad pooled HIV viirusele iseloomulikud esimesed sümptomid sageli gripile ja seetõttu jäetakse HIV viirusnakkuse analüüsid sageli kahe silma vahele.

Igal aastal registreeritakse Suurbritannias 7000 uut viirusnakkuse juhtumit ja ligi 50% neist ei ole diagnoositud haigust selle varjases staadiumis.Esimestel nädalatel pärast nakatumist esineb nakatunu veres suurel hulgal HIV viirust ja paljudel juhtudel põhjustab see kurguvalu, palavikku ja nahalööbeid.Kuue nädala jooksul sümptomid kaovad ja enesetunne paraneb kuigi HIV viirus ei ole organismist kusagile kadunud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708