24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hoiatus kõõluserebendit soodustavate ravimite nimekiri

USA toidu-ja ravimiamet teatas ravimitootjatele, et nad lisaksid fluoroquinolone sisaldavate ravimite pakenditele hoiatused, teatab medicalnewstoday.com.

Kuna fluoroquinolone sisaldavad ravimid suurendavad ligi neli korda kõõluste rebendiriski 60 aastastel ja vanematel patsientidel.

Hoiatuse alla kuuluvad seitse ravimit:1. Cipro2. Cipro XR, Proquin XR3. Factive4. Levaquin5. Avelox6. Noroxin7. FloxinNiipea kui patsiendid kaebavad õla, randme ja kannakõõlustes valu tuleks ülalpool loetletud ravimite manustamine lõpetada.Kõõluserebendeid esineb üldiselt harva, enamuses on tegemist sporditraumadegaKuid fluoroquinolone võivad suurendada keskealistel rebendi riski kolm kuni neli korda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099