24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäätee rohkes tarbimises võivad peituda neerukivid

Jäätee pidev tarbimine saatis haiglasse 46 aastase ameeriklase, kes kaebas teravaid valusid alakõhus ja kel diagnoositi neerukivid teatab medorg.com.

Valu oli patsiendi sõnutsi niivõrd terav nagu oleks tegemist suisa ziletiteradest koosneva lapse ilmale toomisega.

Paljude inimeste jaoks eriti nende, kel on kalduvust neerukivide tekkeks on jäätee kõige halvem joogivalik, kinnitas Chicago Maywoodi meditsiinikooli arst ja uroloogi John Milner.Jäätee sisaldab suurtes kogustes oksalaati, mis on üheks võtmekemikaaliks neerukivide moodustamisel. Üle 40 aastastel meestel esineb naistest enam neerukivi riskiJäätee tarbimine palavate ilmadega suureneb, enamus peab jääteed tervislikumaks alternatiiviks õlule ja karastusjookidele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099