25. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laborandi eksitus põhjustas tõsise ehmatuse

Valga haiglas tehtud vereanalüüsid põhjustasid lapsele valediagnoosi, teatab ajaleht Valgamaalane

Valga haiglas tehtud väikese tüdruku vereproovi ülikõrge glükoosinäit 34, saatis tüdruku Tartu haiglasse, kus selgus, et tüdruk on terve ning tal pole diabeeti. Samuti selgus, et Valga haigla laborand oli eksikombel glükoosinäidu kohale kirjutanud valgunäidu.

Juhataja jutule kutsutud laborandi käest küsiti, et kuidas kavatseb ta kompenseerida lapsevanemale tekitatud kahju, mille peale viimane kostis, et ega lapsevanem enda autoga Tartusse läinud, ja ei tunne seega kohustust bensiiniraha hüvitada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099