28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eakatel on kuumarabanduse oht suurem

Rootsi teadlased hoiatavad kuumarabanduse eest, märgib Helsingin Sanomat.

Rootsi Uumaja ülikoolis tehtud uuringutest selgus, et soojakraadide lisandumisega suureneb kuumarabanduse risk 1,5% üle 64 aastastel inimestel. Kui soojakraade on üle 22, tekib kuumalaine efekt ning suremus suureneb.

Palava ilmaga on ülekuumenemist raske märgata, kuid mida ebatavalisem on inimese käitumine, seda suurem on oht.Esimesena märgina ülekuumenemisest võib tekkida, uimasus või peavalu, pulss muutub kiireks,nahk on punetav ja soe ning täiesti kuiv. Oksendamine, segasus ja teadvusetus viitavad juba eluohtliku seisundi, kuumarabanduse olemasolule.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099