29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes keelati e- sigareti kui ravimi müük

Soome ravimiamet otsustas e-sigaretile müügiluba mitte anda

E- sigarett ehk elektrooniline sigarett meenutab väljanägemiselt päris sigaretti. Elektrooniline sigaret kasutab arenenud mikrotehnoloogiat ning pihustab väga puhast „vedelat suitsu”, mis on saadud tubakast ja millel on ergutav toime.

Soome ravimiamet otsustas e- sigaretile kui ravimile müügiluba mitte anda. E- sigarett klassifitseeriti nikotiini sisalduse tõttu ravimite kategooriasse, sest ta sisaldab puhast nikotiini. Ühest nikotiini sisaldavast padrunist jätkub kuni 100 mahviks.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708