Vererõhuravimid võivad alandada alzheimeri riski

USA uuringu kohaselt võivad vererõhuravimid
alandada alzheimeri riski veerandiku võrra, teatab DailyMail.com.

Vererõhuravimid aitavad aeglustada haiguse kulgu ning on muutumas uueks relvaks võitluses dementsuse vastu. Teadlaste vaatluse all oli angiotensiin II retseptorite blokaatorid, antagonistid, mis laiendavad veresooni ja aitavad kaasa vereringvoolu parandamisele. Alzheimeri konverentsil Chicagos tutvustati uuringut, mis tõestas vererõhuravimite positiivset mõju alzheimeri vältimisel.

Teadlased uurisid ligi kuue miljoni patsiendi haiguslugusid aastatel 2001-2006. Patsiendid, kes tarvitasid antagoniste, oli ligi 40% väiksem oht haigestuda alzheimeri tõppe. Alzheimeri diagnoosiga patsientidel, kes tarvitasid anatgoniste esines ligi 45 % vähem segadusseisundeid. Alzheimeri Ühingu professori Clive Ballard´i sõnutsi kahekordistab kõrge vererõhk nii alzheimeri tõve kui insuldi riski, seega on oluline uurida vererõhuravimite toimet alzheimeri ravis.

Lisa kommentaar

  • Kristina Kruuse-Tezak

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.