1. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõhre taastumine võib aidata liigestehaiguste ravis

USA teadlased on avastanud hiirtel loomuliku kõhre taastumise, mis võib tulevikus aidata liigesteprobleemide ravis.

USA Oregoni tervise – ja teaduste ülikooli teadlased uurisid 150 hiire põlvevigastusi. Kolm kuud hiljem olid hiirtel kahjustunud kõhrekude suures osas taastunud. Teadlaste arvates aitab kõhre loomuliku taastumis mehhaanika uurimine hiirtel tulevikus parandada inimeste põlve, õla-ja puusaliigeste probleeme. Seega on oluline uurida, millised geenid ja proteiinid on seotud hiirtel kõhre taastumisega. Seejärel on võimalik uurida, kas inimestel esineb analoogseid geene ja proteiine, kuid täieliku ravivõimaluse välja pakkumiseni läheb aastaid, teatas ScienceDaily.com.

" Valud põlveliigeses on üks suurimaid lihasskeleti kaebusi, mis toob inimesed arsti juurde.ja millest võib kujuneda süvenev liigesehaigus, märkis ortopeedia ja rehabilitatsiooni professor Oregoni tervise ja teaduste ülikooli juures Jamie Fitzgerald.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708