1. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikus võib treenitud keha saada diivanilt tõusmata

USA teadlased töötavad tableti kallal, mille tarbimine tooks kaasa füüsilise treeninguga sarnaseid kasulikke tagajärgi ilma, et inimene end tegelikult treenima peaks.

Teadusajakirjas Cell avaldatud artiklis teatavad uurijad, et on välja töötanud kaks tabletti, mis võivad tulevikus aidata inimestel diivanilt tõusmata muskleid kasvatada, vastupidavust suurendada ja isegi rasva põletada, vahendab tarbija24.

Kaks tabletti, mille esialgsed nimed on AICAR ja GW1516, mõjutavad geeni, mis reguleerib teisi geene kontrollides lihaste arengut. Katsete käigu selgus, et hiired suutsid tänu mainitud tablettidele joosta ilma eelneva treeninguta teistest hiirtest 44 protsenti pikemaid vahemaid. Uuringut juhtinud professor Ronald Evans loodab, et tulevikus võib tablett aidata seljatada inimestel lihaste kärbumist põhjustavaid haigusi ning suurendada treeningust saadavat tulu näiteks nende jaoks, keda ohustab diabeet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708