4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga viies Suurbritannia elanik võtab ravimeid valesti

2000 briti seas läbi viidud uuring näitas, et iga viies retseptiravimeid kasutav patsient võtab vale koguse rohtusid või manustab neid valel ajal.

BBC News. andmetel apteegiketi Lloydspharmacy korraldatud uuringu tulemuste värvikaimaks näiteks oli mees, kel tekkis kassiga kokku puutudes astma ning kes püüdis oma probleemi lahendada, puhudes läbi inhalaatori looma peale õhku.

«Teame, et paljud patsiendid jätavad oma ravikuuri pooleli, aga see uuring paljastas teistsuguse probleemi – patsiendid, kes mingil põhjusel ravimeid valesti kasutavad,» ütles Lloydspharmacy direktor Andy Murdock. Murdocki sõnul on olukord kõige hullem vanemate inimeste seas, kes võtavad mitmeid erinevaid ravimeid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099