4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriminaalide lastest pooled satuvad kuritegelikule teele

Kuritegevusega tegelenud vanemate lastel on oht sattuda kuritegelikule teele.

Soome Niuvanniemi haigla arst Anu Putkoseni väitekiri viitab esimest korda, et vägivald ja kuritegevus võib vägivaldsetelt vanematelt edasi kanduda kolme põlve jooksul nende lastele, kirjutas Turun Sanomat.

Putkonen uuris soomlaste kuritegevuse kordumist aastatel 1981-1993 ja avastas, et kurjategijate lastest ligi 40% olid ühel või teisel viisil seotud seaduse rikkumistega.Sellegipoolest on Putkonen ettevaatlik üldistuste tegemisel vägivalduse edasi kandumisel ühelt generatsioonilt teisele. Kuigi enamusel vägivaldsetel kuritegevusega seotud vanematel esineb alkoholiprobleeme, mis mõjutab raseduse ajal loodet ja hiljem lapse varajasi kasvuaastaid.Seega soovitatakse vägivallataustaga vanematele vastava koolituse saanud meditsiinitöötaja teenuseid.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708