6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesk-Aasia haiglad nakatasid kümneid lapsi HI-viirusesse

Kui mu mees sai teada, et mul HIV on, jättis ta mu maha ja läks Venemaale tööle, rääkis BBC-le kirgiisitar Dilfuza Mustafakulova, kes sai viiruse oma haiglas nakatunud pojalt.

Mustafakulova viis oma poja mullu juunis kõrge palavikuga Lõuna-Kõrgõzstanis asuvasse haiglasse. Kui pojal parem ei hakanud, läksid nad Oši, riigi suuruselt teise linna. Pärast haiglas veedetud kuud ei olnud olukord parem ja nad läksid koju tagasi. Oktoobris selgus, et mõlemal on HIV, kirjutas uudisteagentuur AP aprillis.

Tema mees ja kaks teist poega, kes on 6- ja 12-aastased, olid aga kõik terved. Naine on kindel, et lapse haiguses on süüdi haigla. «Kus mujal oleks võinud mu laps nakkuse saada, kui ma ei kasuta narkootikume ja ei ela moraalitut elu,» rääkis Mustafakulova kevadel, kirjutas Postimees.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099