6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võimlemine ei vähenda ärevust ega depressiooni

Hollandi teadlaste arvates ei vähenda kehaline aktiivsus otseselt ärevuse ja depressiooni sümptomeid.

Vaatluse alla võeti 5952 kaksikute paari vanuses 18-50 eluaastat. Võrreldi kaksikute ärevuse ja depressioonisümptomite esinemist, kus üks kaksikutest tegeles rohkem kehalise aktiivsusega kui teine. Selgus, et geneetiliselt identsetel kaksikutel ei esinenud mitte mingeid erinevusi ärevuse ja depressioonisümptomite vähenemisel, selgitas Amsterdami ülikooli teadlane Marleen H. M. De Moor.

Kuid sellegipoolest ei peaks arstid loobuma kehalise aktiivsuse soovitamisest seda eriti kardiovaskulaarsete haiguste ja diabeedi puhul, kus kehaline aktiivsus on kasuteguriks, kirjutas Medpage.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099