E-tervise projekt rakendub viie aasta jooksul

Sotsiaalministri kinnitusel on viie aasta
pärast loota e-tervise projekti rakendumist, mis lihtsustab
tervishoiusüsteemi.

E-tervise projekti raames kavatsetakse rakendada kaht uut süsteemi – retseptikeskus ja tervise infosüsteem. Sotsiaalministri Maret Maripuu sõnul on infosüsteem on andmekogu, kust arst saab tulevikus vaadata patsiendi terviseandmeid. Loodav süsteem aitab lihtsustada ka kiirabi tööd, et selgitada välja kas ja milliste ravimite vastu patsient allergiline on ning kas tal on viimase kolme kuu jooksul olnud terviseprobleeme, kirjutas infoportaal kalev.ee

Veel üks oluline muudatus, mis lihtsustab olukorda nii arstile kui patsiendile, on võimalus arstiaega kinni panna internetis. Samal ajal saab vaadata, millise tervishoiuteenuse osutaja juures on kõige lühem järjekord.

Projekti väljatöötamine on käinud järk-järgult ning teenused saavad võimalikuks aegamööda, kuna niimoodi on võimalik vältida tehnilisi ja organisatsioonilisi probleeme. “Alates septembrist hakkame osades nõusoleku andnud asutuses neid teenuseid katsetama. Aasta 2013 on see, millal soovime, et üle Eesti oleks rakendunud e-tervis ning saame rääkida, et meie edukate e-lugude juurde on lisandusi tulnud,” ütles minister.

Nii retseptikeskuse kui tervise infosüsteemi määrus rakendub septembrikuust.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.