Autor: Triin Tabur • 18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diabeet rikub oluliselt sperma DNA kvaliteeti

Iirimaa Belfasti Queensi Ülikooli meditsiinidoktor Con Mallidis tutvustas koostöös kolleegidega Barcelonas toimunud European Society of Human Reproduction and Embryology XXIV aastakonverentsil uurimistööd diabeetikutest patsientide spermakvaliteedi kohta.

Sperma DNA madal kvaliteet on seotud embrüo madala kvaliteediga, samuti raseduste katkemise ning vähihaiguste ja teiste tõsiste haiguste esinemissagedusega lapsepõlves.

“Esimest korda oli molekulaarsel tasandil võimalik kindlaks teha diabeetikutest patsientide sperma DNA kahjustused. See teeb murelikuks, kuna noores eas diabeeti põdevate meespatsientide arv on kogu maailmas tõusnud,” ütles Mallidis oma esitlusel konverentsi delegaatidele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099