Uus jogurt alandab kolesteroolitaset

Kasulikke baktereid sisaldavate jogurtite
tootja Danone lubab, et nende uus toode vähendab vere kolesteroolisisaldust.

Augustis jõuab Eestis müügile Danone uus toode Danacol, mis esimese jogurtina aitab vähendada vere kolesteroolitaset.

Danone Balti tervisemarketingi spetsialist Laura Muiþniece sõnul võib kõrge kolesteroolitase põhjustada arterioskleroosi ehk veresoonte lupjumist, mis takistab vere jõudmist elutähtsate organiteni. „Kõrge kolesteroolitaseme riskigruppi kuuluvad keskealised mehed, samas on märgatav tendents, et südamehaigused on järjest noorematel inimestel. Seepärast otsustas Danone tuua müügile uue toote, esimese jogurti, mis aitab vähendada vere kolesteroolitaset. Meie uuringud näitavad, et muutus on näha juba kolme nädala pärast,“ lisas Muiþniece.

Danacol on fermenteeritud piimatoode, mis lisaks piima fermentidele sisaldab ka taimseid steroole. Teaduslikult on tõestatud, et igapäevase taimsete steroolide manustamise ja tervisliku toidumise korral, on võimalik oluliselt vähendada vere kolesteroolisisaldust. 2006. aasta oktoobris avalikustati uuring, mis tõestas, et Danacol vähendab halva – LDL kolesterooli taset, aidates samas saavutada optimaalset vere kolesteroolisisaldust.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.