29. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaat: Ravimite jae- ja hulgimüüjad võivad nõuda hiigelkahjude hüvitamist

Advokaat Ants Nõmper ütles Äripäev.ee küsimustele vastates, et ravimi jae- ja hulgimüügifirmad võivad riigilt nõuda hiigelkahjutasusid, kuna juurdehindlused on olnud üle kolme aasta seaduses sätestatust madalamad.

Väidetavalt on ravimite hulgi-ja jaemüüjatel Eesti riigi vastu potentsiaalseid kahjunõudeid kokku 100–200 miljoni krooni ulatuses. Kuidas eksperdina seda kommenteerite?

Potentsiaalne nõue on tõepoolest olemas. Kas see number on 100–200 miljonit või midagi muud, seda ei oska ma öelda, see on majandusarvestuse küsimus. Juriidiliselt on nõue aga tõepoolest olemas ja sestap olemas ka täiesti reaalne risk, et kohtu poole pöördumisel see ka rahuldatakse. Loomulikult ei saa keegi garanteerida, mis on kohtuprotsessi lõpptulemus, aga mures võiks olla küll.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708