Autor: Ketlin Beljaev • 16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rinnavähi vaktsiini katsetused kulgevad paljulubavalt

USA teadlastel õnnestus hiirte peal tehtud katsetes hävitada täielikult ühe rinnavähitüübi rakud, mis annab lootust nii senisest efektiivsemale ravile kui ka võimalikult rinnavähki ennetavale vaktsiinile.

Vaktsiini sihtmärgiks on HER2-nimelise valgu ületootmisest tingitud vähk ning selle abil õnnestus teadlastel hävitada ka praeguste ravimite suhtes resistentsed kasvajad, vahendab <a href="http://www.tarbija24.ee" target="_blank">Tarbija24</a> BBC uudist.

Lisaks on teadlaste sõnul võimalik, et vaktsiini saab kasutada ka rinnavähi ennetamiseks. Samas pole veel siiski teada, kas inimeste puhul annab vaktsiin sama tulemuse nagu hiirtel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099