16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur osa ravimiretsepte jääb kasutamata

Eestis jääb aasta jooksul lunastamata iga teine kuni kolmas arstide kirjutatud soodustusega ravimiretsept, selgub haigekassa avaldatud statistikast.

Ministeeriumi tervishoiuosakonna ravimipoliitika juhi Dagmar Rüütli arvates võib retseptide väljaostmata jätmisel olla mitu põhjust. Osa neist on seotud patsiendi hooletusega: inimene kaotab retsepti või saab selle väljaostmise aeg enne läbi, kui patsient apteeki jõuab. Ravimi väljaostmisest võib loobuda ka haiguse leevenedes.

Rüütli sõnul tuleb ette ka seda, et arst on retsepti valesti välja kirjutanud, mistõttu apteeker jätab ravimi õigustatult väljastamata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099