Autor: Siret Trull • 23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse jõudis kollatõvepuhang

Septembri alguses registreeriti Eestis neli kollatõvejuhtu. Kollatõbe pole meil vaktsineerimiskalendris, sest viimane puhang oli paarikümmend aastat tagasi.

A-viirushepatiidi juhtumeid võib olla rohkemgi, praegu teada olevad haigestumised on kindlaks tehtud epidemioloogilise uuringu põhjal, kui arst saab kindlaks määrata, kust kollatõbi saadi, ütles Tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juht Iiris Saluri Eesti Päevalehele.

Eestis registreeritud kollatõvejuhud olid seotud Riias käimisega. Lätis on aastaga registreeritud juba enam kui 500 A-viirushepatiidijuhtu, möödunud aastal 15. Ainuüksi augustis oli nakatunuid esialgsetel andmetel 126. Viiendik haigusjuhte registreeriti süstivate narkomaanide hulgas, ülejäänud hügieeninõuete eiramise tõttu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099