Autor: Siret Trull • 23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõelravi aitab kuumahoogude vastu

USAs läbi viidud uurimus näitas, et nõelravi aitab kuumahoogude ja teiste menopausile omaste sümptomite vastu sama hästi kui levinud ravim, kuid mõjub kauem ega põhjusta seejuures negatiivseid kõrvaltoimeid.

Teadlased võrdlesid nõelravi ja Effexori-nimelise antidepressandi mõju kuumahoogudele rinnavähiga patsientidel, kirjutab Reuters. Uurimistööst selgus, et nõelravi on menopausile omaste sümptomite, sh kuumahoogude ja öise higistamise vastu sama efektiivne kui Effexor, vahendab Tarbija24.

Pärast 12 nädalat kestnud nõelravi vähenesid patsiendil sümptomid veel 15 järgnevaks nädalaks, samas kui Effexori järelmõju kestis vaid kaks nädalat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099