Eesti kasvatab rahvusvaheliste päästjate arvu

Eesti plaanib lähiaastatel kasvatada
rahvusvahelise päästemeeskonna liikmete arvu 200-ni.

Tegemist on reservis olevate ja vastava väljaõppe saanud vabatahtlikega, kes vajadusel on 24 tunni jooksul valmis sõitma päästetöödele, kirjutas Postimees.

Siseministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega plaanitakse suurendada reservis oleva rahvusvahelise päästemeeskonna liikmete arvu 200-ni. Päästjad loodetakse välja koolitada kolme-nelja aasta jooksul. Praegu on päästemeeskonna nimekirjas 135 inimest, kelle seas on 10 naist.

Päästeameti kriisireguleerimise osakonna juhataja Jaan Trossi sõnul on neil viis moodulit: meditsiin, keemia, klassikaline pääste, demineerijad ning toetusmeeskond, kus on nii IT- kui ka logistika eriala esindajaid ja mehed, kes on võimelised osalema hindamismissioonidel ja tegema staabitööd.

Tänavu on Eesti päästemeeskond käinud humanitaarabimissioonidel Ukrainas ja Moldovas pärast seal toimunud üleujutusi, viis päästemeeskonna demineerijat lähetati Gruusiasse ja üks IT-spetsialist sõitis missioonile Albaaniasse pärast seal toimunud lõhkeainelao plahvatust. Viimane suurem missioon oli 2006. aastal, kui 18-liikmeline päästemeeskond andis abi Pakistani maavärina ohvritele.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.