Autor: Triinu Laan • 29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jooks parandab nägemist

Lisaks kõikidele muudele tervist parandavatele teguritele võib tempokas tervisejooks vähendada isegi lühinägevuse riski, kinnitab värske Taanis läbiviidud uurimus.

Uuringus analüüsiti kahe aasta jooksul umbes kahtsada Kopenhaageni ülikooli arstiteaduskonna üliõpilast, vahendab SL Õhtuleht. Selgus, et kõige paremini säilitasid nägemisteravuse just aktiivsed tervisesportlased. Mida istuvama eluviisiga tudeng oli, seda suurem oli tema risk pöörduda silmaarsti poole ja paluda endale kirjutada prilliretsept.

Neuroloog Nina Jacobseni eestvedamisel tehtud teadustööst selgus, et umbes tunnipikkune jooksuring toimis omalaadse ravimina kolmetunnisest lugemisest põhjustatud silmade väsimisele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099