Autor: Siret Trull • 30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas valitakse tervislikem koolipuhvet

Kuni 24. oktoobrini kestavad reidid Tallinna koolipuhvetites, et hinnata seal pakutava toidu tervislikkust ja selgitada välja “Tervislik koolipuhvet 2008”.

Positiivselt mõjutavad žürii hinnangut puhveti üldmulje ja puhtus; värskete puu- ja köögiviljade, toorsalatite ja salatite valik, piimatoodete ja joogivee kuulumine menüüsse jms. Miinuspunkte annavad suhkrujoogid, krõpsud ja värvilised kommid, kirjutas Pealinn.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on järjepidev töö puhvetite tervislikumaks muutmisel olnud tulemuslik ja näidanud üksnes positiivseid tendentse. “Paljudes koolipuhvetites on suhkrujoogid asendunud mahlade ja veega ning saiakesed salatite ja võileibadega, pakutakse ka valikus puu- ja köögivilju, mida lapsed heameelega ostavad,” nentis Jäppinen.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708