Autor: Triinu Laan • 14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liigne puhtus võib põhjustada I tüübi diabeeti

Viimaste kümnendite jooksul on arenenud maades haigestumine I tüübi diabeeti suurenenud. See annab alust arvata, et muutused keskkonnas, eriti inimese mikroobses keskkonnas, võivad mõjutada haiguse patogeneesi.

USA mikrobioloogid panid hiired elama bakterivabasse keskkonda, kirjutab ajakiri Nature. 80% sellises keskkonnas elanud hiirtest haigestus I tüübi diabeeti. Samal ajal jäid terveks bakteriterikast joogivett tarbinud hiired.

Seega saab kinnitada, et äärmusesse viidud hügieen mitte ei piira, vaid suurendab haigestumist, kuna bakterite ja viirustevaba keskkond muudab inimese aldimaks immuunsüsteemiga seotud haigustele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099