Autor: Triinu Laan • 14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid kutsuvad vanureid gripivaktsiini uuringutele

Seni kasutusel olevad gripivaktsiinid kaitsevad paremini noori kui vanemaid inimesi.

Sellepärast on välja töötatud uus tõhustatud toimega gripivaktsiin nimega FLU-NG (New Generation – uus põlvkond) spetsiaalselt vanematele inimestele vanuses 65 aastat ja üle selle. Vaktsiini on lisatud varasematega võrreldes täiendavad komponendid, kirjutab Valgamaalane.

Käimas ongi teaduslik uuring, mille eesmärk on võrrelda uue põlvkonna gripivaktsiini FLU-NG tõhusust gripi vältimisel vaktsiiniga Fluarix. Kui muidu tuleb vaktsiini eest ise maksta 100 krooni ringis, siis uuringute käigus on see üle 65aastastele tasuta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099