Täna on rinna tervise päev

Täna tähistatakse esmakordselt rinna
tervise päeva.

„Rinnavähi juhtumitest on koguni 25-33% tingitud ülekaalulisusest ja vähesest füüsilisest aktiivsusest. Euroopas kannatab ülekaalulisuse või rasvumise all keskmiselt 60% naistest vanuses 55-64 aastat ja 35-44 aasta vanustest naistest - 37%. Tänapäeval on sellel neidude ja naiste tervisele erakordselt suur tähtsus. Neid tuleb teavitada sellest riskist,“ nentis EUROPA DONNA (Euroopa Rinnavähi Ühenduse) president Ingrid Kössler.

Täna toimuval üritusel esinevad EL tervisevolinik Androulla Vassiliou, Rahvusvahelise Vähiuuringute Agentuuri (International Agency for Research on Cancer) direktor, Professor Peter Boyle, tunnustatud rinnakirurg Professor Umberto Veronesi ja teised Euroopa selle ala eksperdid.

Sündmuse otseülekanne internetis on jälgitav EUROPA DONNA veebilehel (www.europadonna.org) ja äsja avatud Rinna Tervise Päeva veebilehel www.breasthealthday.org.

Täna avaldatakse ka EUROPA DONNA Rinna Tervise Juhend, mis käsitleb eluviisi mõju rinnavähile.

„EL-i 27-s liikmesriigis tekib rinnavähk ühel naisel 10-st enne 80-ndat eluaastat. Paljude riikide ja regioonide vahel on suured erinevused nii kõrgekvaliteedilises rahvastiku-põhises sõeluuringus osalemises, kui ka tõhusa ravi ja hilisema jälgimise osas. Naise ellujäämise võimalus võib suurel määral sõltuda sellest, kus ta elab. Naised peaksid olema teadlikud eluviisi teguritest, mis võivad mõjutada nende rinnavähki haigestumise tõenäosust ja võimalustest seda avastada ning efektiivselt ravida nii vara, kui võimalik, kui haigus on ilmnenud„ ütles Susan Knox, EUROPA DONNA tegevdirektor.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.