Autor: Triinu Laan • 16. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Psüühiliste erivajadustega inimeste teenused ühtlustuvad

Valitsus kiitis täna heaks seaduseelnõu, millega muudetakse psüühiliste erivajadustega inimeste erihoolekandeteenuste regulatsiooni, mis muutub arusaadavamaks ja selgemaks nii teenuse saajatele kui ka teenuse osutajatele.

Erihoolekandeteenuste regulatsiooniga kehtestatakse nõuded teenusele seadusega, varem olid need reguleeritud määruse tasandil. Inimesed hakkavad saama ühesugust ja sarnase kvaliteediga teenust üle Eestis. Ka kehtestatakse teenustele tegevusloa nõue alates aastast 2010.

Raske, sügava või pikaajalise psüühikahäirega vanaduspensioniealiste riiklike erihoolekandeteenuste eest maksis seni kohalik omavalitsus või riik. Seaduse muudatusega tagatakse ka vanaduspensioniikka jõudnud inimestele erihoolekandeteenuste kättesaadavus võrdsetel alustel tööealiste inimestega ning teenuse eest maksab riik.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708