Autor: Triinu Laan • 17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia- ja intensiivraviosakond tähistab juubelit

Täna toimub Ida-Tallinna Keskhaiglas anestesioloogia osakonna 45. ja intensiivravi 40. juubel, mida haigla tähistab piduliku konverentsiga patoloogikumi saalis.

Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia- ja intensiivraviosakonna juhataja Annika Reintami sõnul algas pidev anestesioloogia ja intensiivravi alane tegevus Tallinna Keskhaiglas juba 1956. a veebruaris. Mõne aastaga komplekteeriti meeskond ning 1963.a asutati Tallinna Keskhaigla anestesioloogia osakond ning võeti juhtiv positsioon koolituste ja konverentside korraldajana. 15. oktoobril 1968. a avati esimene anestesioloogia osakonna intensiivravi palat – sellega seoses tähistabki haigla kahekordset juubelit oktoobris.

„Tänase Ida-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliiniku anestesioloogia- ja intensiivraviosakond on arvestatav jõud vähemalt Eesti ja Baltikumi mastaabis. Aastas viiakse läbi ligikaudu 12 000 anesteesiat ja ravitakse 250-300 intensiivravihaiget, kellest valdav enamik vajab aparaadihingamist,“ lausus Annika Reintam. Ta lisas, et anesteesia turvalisuse tagamise ja üliraskete haigete elule tagasi toomise nimel töötab igapäevaselt ja ööpäevaringselt terve meeskond, milles nõrku lülisid olla ei saa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708