Autor: Siret Trull • 3. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduslanguse ajal võib vaimne tervis paraneda

Soome teadlase hinnangul võib soomlaste vaimne tervis majanduskriisist väljuda võitjana, sest asjaolu, et teistelgi läheb halvasti, parandab enesetunnet, kuid teisalt ühine oht seob inimesi ning nad aitavad üksteist.

Soome rahvatervise instituudi professori Jouko Lönnquisti sõnul üllatas viimase majandussurutise ehk lama mõju teda positiivselt. Enesetappude arv ei kasvanud, vaid vähenes, ning inimeste kollektiivsustunne osutus tugevamaks kui võis eeldada, vahendas ERR Uudised Taloussanomat.

Seevastu majanduse tõusuajal, eriti selle lõpupoole, on võitjate ja kaotajate vahe suur ja kukkumine kõrgem. Seepärast on enesetappe rohkem majanduse tõusu-, kui langusajal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099