Luuakse EL meditsiiniassistentide väljaõpet võrdlev mudel

Euroopa Liidu meditsiinitöötajate
assistentide väljaõpet võrdleva mudeli väljatöötamine on Austria organisatsiooni
DMTF meditsiiniassistentidele suunatud projekti põhieesmärk.

DMTF (Austria organisatsioon, mis ühendab tunnustatud meditsiini alal töötavaid tehnilisi spetsialiste ja töötajaid), kui selle tegevusala esindusorganisatsioon on pidanud tihti tõdema, et Euroopa erinevates riikides on praegu väga väike tõenäosus saada meditsiinitöötaja assistendi väljaõppe sisule ja kutsele vastastikust tunnustust ja aktsepteeringut, teatas DMTF esindaja Eestis MTÜ Siksali Arendusselts.

DMTF projekti MAP:ECVET põhieesmärk on välja töötada EL meditsiinitöötajate assistentide väljaõpet võrdlev mudel. Selle mudeli abil soovitakse tõsta õppe kvaliteeti ning lihtsustada riiklike õppekavade tunnustamist teistes Euroopa riikides (tuginedes projekti 6 partnerriigi Austria, Ungari, Itaalia, Hollandi, Rumeenia, Eesti näidetele).

Projekt algas 1. detsembril 2007 ja esimene rahvusvaheline koosolek leidis aset Viinis. Teine rahvusvaheline partnerite koosolek toimus Anconas Itaalias selle aast juunis, kus võõrustajaks oli Roberto Penna Ancona Ülikooli Kliinikumist.


Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.