Autor: Katre Pilvinski • 5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luuakse EL meditsiiniassistentide väljaõpet võrdlev mudel

Euroopa Liidu meditsiinitöötajate assistentide väljaõpet võrdleva mudeli väljatöötamine on Austria organisatsiooni DMTF meditsiiniassistentidele suunatud projekti põhieesmärk.

DMTF (Austria organisatsioon, mis ühendab tunnustatud meditsiini alal töötavaid tehnilisi spetsialiste ja töötajaid), kui selle tegevusala esindusorganisatsioon on pidanud tihti tõdema, et Euroopa erinevates riikides on praegu väga väike tõenäosus saada meditsiinitöötaja assistendi väljaõppe sisule ja kutsele vastastikust tunnustust ja aktsepteeringut, teatas DMTF esindaja Eestis MTÜ Siksali Arendusselts.

DMTF projekti MAP:ECVET põhieesmärk on välja töötada EL meditsiinitöötajate assistentide väljaõpet võrdlev mudel. Selle mudeli abil soovitakse tõsta õppe kvaliteeti ning lihtsustada riiklike õppekavade tunnustamist teistes Euroopa riikides (tuginedes projekti 6 partnerriigi Austria, Ungari, Itaalia, Hollandi, Rumeenia, Eesti näidetele).

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708