Autor: Katre Pilvinski • 6. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rinnaimplantaadid võivad tõsta haruldase lümfoomi riski

Värske uurimuse tulemused näitasid, et silikoonist rinnaimplantaadid võivad suurendada haruldase lümfoomi ehk lümfivähi vormi tekkeriski.

Samas on T-rakuline lümfoom niivõrd haruldane, et risk jääb siiski väga väikeseks, vahendab Tarbija24 teadlaste tähelepanekut.

Dr. Daphne de Jong ja tema kolleegid Hollandi vähiinstituudist hakkasid uurima seost silikoonist rinnaimplantaatide ja kõnealuse vähi vahel pärast seda, kui nad leidsid ühe patsiendi implantaatide ümbert anaplastilise suurerakulise lümfoomi (ALCL - anaplastic large cell lymphoma).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099