Autor: Triin Tabur • 10. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mehe tervise püha kolmainsus: raha, haridus ja karsklus

Reedel 7. novembril toimunud Tallinna II südamekonverents keskendus Eesti mehe tervisele. Eesti mees elab ligikaudu 8 aastat vähem kui tema Soome sookaaslane ja tema naine peab 11 aastat elu lõpust veetma lesena.

Tartu Ülikooli Tervishoiu Instituudi esindaja Anu Kasmeli sõnul ei ole südame- ja veresoonkonna haigused (SVH) ammu enam vaid keskealistele meestele iseloomulik nähe ja haigestutakse üha nooremas heas. „Mida suuremad on majandusraskused, seda suurem on ka tõenäosus haigestuda SVH-sse,“ märkis Kasmel ja lisas, et just sissetulekute ebavõrdus on maailmas üks enim tervisekadu põhjustavaid ühiskondlike tegureid.

Kasmel võrdles ajavahemikku 1955 kuni 2005, mil Eesti mehe elueale on juurde lisandunud kaks aastat samas kui üle lahe Soome mehele on aeg juurde andnud lausa 12 aastat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099