Autor: Katre Pilvinski • 21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümnendik inimestest 3D-filmi efekte ei näe

Eestis võib kinos näha paari kolmemõõtmelist linateost, kuid tegelikult ei näe kümnendik saalisolijaid silmahäda tõttu neid efekte. Piltlikult öeldes - kui saalis istub 500 kinokülastajat, siis 50 neist jääb elamusest ilma.

Silmalaseri doktor Merike Jaksi sõnul on see, et nn laisa silma sündroomi või kõõrdsilmsuse puhul 3D-efekti nägemine puudub, talle tuttav ja eelkõige tema enese kogemuse põhjal, kirjutas Tarbija24. Tema sõnul saab ta aru, et üks asi on eespool, teine tagapool, aga samas teab, et ei näe nii nagu tervete silmadega inimesed.

"Arvan, et inimesed, kellel on olnud stereoskoopiline nägemine ja siis kaotavad silma, saavad aru, mis vahe sellel on. Kes ruumiliselt ei näe, loovad enesele teooria, mis ruumilisus on," sõnas doktor.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099