Autor: Katre Pilvinski • 21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: ilma kooliarstideta kannatab laste tervis

Koolitervishoiureformi eelnõu kohaselt tavakoolidest kooliarsti ametikohtade kaotamine on abilinnapea Merike Martinsoni arvates lühinägelik ja vastutustundetu, sest juba praegu puudub õpilaste tervisest piisav ülevaade.

"Suure töökoormusega töötavatele perearstidele seni koolitervishoiuteenust pakkuvate arstide ülesannete üleandmine pole reaalne ning võib tekitada negatiivseid tagasilööke laste tervise arvelt; kooliõe ülesanne on tegelda ennetustööga, tal puudub pädevus diagnostikaks ja raviks," põhjendas Martinson eilsel SA Tallinna Koolitervishoid nõukogu koosolekul kooliarsti tegevuse jätkumise vajadust.

Martinsoni sõnul on ka Soomes, kus vahepeal kooliarstide ülesandeid vähendati, hakatud taas nende vajadust mõistma: näiteks on seal just kooliarst see, kes paneb tähele lapse psüühikahäireid, kirjutas Postimees.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099