Martinson: ilma kooliarstideta kannatab laste tervis

Koolitervishoiureformi eelnõu kohaselt
tavakoolidest kooliarsti ametikohtade kaotamine on abilinnapea Merike Martinsoni
arvates lühinägelik ja vastutustundetu, sest juba praegu puudub õpilaste
tervisest piisav ülevaade.

"Suure töökoormusega töötavatele perearstidele seni koolitervishoiuteenust pakkuvate arstide ülesannete üleandmine pole reaalne ning võib tekitada negatiivseid tagasilööke laste tervise arvelt; kooliõe ülesanne on tegelda ennetustööga, tal puudub pädevus diagnostikaks ja raviks," põhjendas Martinson eilsel SA Tallinna Koolitervishoid nõukogu koosolekul kooliarsti tegevuse jätkumise vajadust.

Martinsoni sõnul on ka Soomes, kus vahepeal kooliarstide ülesandeid vähendati, hakatud taas nende vajadust mõistma: näiteks on seal just kooliarst see, kes paneb tähele lapse psüühikahäireid, kirjutas Postimees.

SA Tallinna Koolitervishoid nõukogu esimees Merike Martinson esitas 2. septembril nõukogu ettepanekud sotsiaalministeeriumis välja töötatud koolitervishoiuteenuse seadusemuudatusi puudutavale eelnõule, põhjendades kooliarstide tegevuse jätkamise vajadust üldhariduskoolides.

Tallinna linn on toetanud kooliarstide tegevust oma eelarvest ning kavatseb seda teha ka edaspidi. Tallinna 81s koolis on praegu 23 arsti ja 74 kooliõde. Alla 600 õpilasega koolides on õde osalise koormusega.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.