Mullu suri Tallinnas alkoholimürgitusse 31 meest ja 10 naist

Tallinnas suri mullu alkoholimürgituse
tõttu 31 meest ja 10 naist, lastehaigla andmetel oli ravil 67
alkoholimürgistusega last.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on alkoholi ja uimastitarbimise ning HIV/AIDSi probleemid linnas endiselt murettekitavad, teatas raepress. „Alkohol on kergesti kättesaadav ja see on tihtipeale narkootikumi tarbimise eelasteks, mis omakorda võib viia haigestumiseni,“ ütles Martinson. „Kui senini on rohkem tegeldud ravi ja rehabilitatsiooniga, siis vastavalt rahvastiku tervise arengukavale saab edaspidi olulisemaks ennetus.“

Mullu suri alkoholimürgituse tõttu 31 meest ja 10 naist, lastehaigla andmetel oli ravil 67 alkoholimürgistusega last. Tallinna üheksandate klasside õpilaste tervise ja käitumise uuringu kohaselt on sagenenud igapäevane/nädalane kangete alkohoolsete jookide tarbimine.

„Alkoholi tarbijate osakaal on suurem noorema elanikkonna seas ning tütarlaste osas kasvanud veini tarbimine. Alkohoolseid jooke tarvitatakse kõige sagedamini koos sõpradega, ligi pooltele on eelistatuim alkoholi tarbimise koht „kellegi teise kodu” ja umbes viiendik õpilastest joob alkoholi avalikus kohas. Iga kolmas elanik saab osta nii kanget kui ka lahjat alkoholi oma elumajas või naabermajas asuvast müügikohast. Televisioonis on aastatel 2003-2007 alkoholireklaami osakaal kahekordistunud, ulatudes 2007. aastal 119 tunnini. Samavõrra on kasvanud ka alkoholireklaami osakaal trükimeedias, ulatudes 2007. aastal 1116 leheküljeni,“ tutvustas sotsiaal- ja tervishoiuameti osakonnajuhataja Ene Tomberg.

2005. aastal läbiviidud süstivate narkomaanide populatsiooniuuringu tulemused näitavad, et Eestis on hinnanguliselt ligi 13 000 süstijat. Tallinnas elavate süstivate narkomaanide hulka hinnatakse 5000. Süstivate narkomaanide üldarvust linnas on 54% HIV-nakatunud. Enim nakatunuid on vanuserühmas 15-24 aastat, moodustades kõikidest nakkuskandjatest 62%.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet korraldusel toimub täna rahvusraamatukogus ülelinnaline uimastite ja HIV/AIDSi ennetustegevuse, ravi ja rehabilitatsioonialase tegevuse aastakonverents.

Aastakonverentsi ettekanded käsitlevad HIV-epideemiat riigi tasandil, arutletakse kanepitarbimise põhjuseid ja riske noorte seas, noorte sotsiaal- ja sõltuvusprobleeme, tutvustatakse ravi- ja rehabilitatsiooni võimalusi AS Lääne-Tallinna Keskhaiglas, SA Tallinna Lastehaiglas ja narkomaanide rehabilitatsiooni narkotalus, samuti uimasti- ja HIV/AIDSi nõustamise aspekte MTÜ Eluliini raames.

Konverentsil osalevad nii tervishoiu-, sotsiaal- kui ka politseitöötajad, samuti mitmed mittetulundusühingud, kes osutavad linnaelanikele vajalikke ennetustegevuse ja rehabilitatsiooniteenuseid.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.