Autor: Katre Pilvinski • 26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullu suri Tallinnas alkoholimürgitusse 31 meest ja 10 naist

Tallinnas suri mullu alkoholimürgituse tõttu 31 meest ja 10 naist, lastehaigla andmetel oli ravil 67 alkoholimürgistusega last.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on alkoholi ja uimastitarbimise ning HIV/AIDSi probleemid linnas endiselt murettekitavad, teatas raepress. „Alkohol on kergesti kättesaadav ja see on tihtipeale narkootikumi tarbimise eelasteks, mis omakorda võib viia haigestumiseni,“ ütles Martinson. „Kui senini on rohkem tegeldud ravi ja rehabilitatsiooniga, siis vastavalt rahvastiku tervise arengukavale saab edaspidi olulisemaks ennetus.“

Mullu suri alkoholimürgituse tõttu 31 meest ja 10 naist, lastehaigla andmetel oli ravil 67 alkoholimürgistusega last. Tallinna üheksandate klasside õpilaste tervise ja käitumise uuringu kohaselt on sagenenud igapäevane/nädalane kangete alkohoolsete jookide tarbimine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708